CCC Кетъринг | Кетъринг Варна, Хапки за Кетъринг,Кетъринг Хапки
  • За нас
  • Меню
    • Хапки
    • Предястия
    • Сандвичи & Плата
    • Десерти
  • Оборудване
    • За Вашата маса
    • Маси & Столове
    • Шатри
  • Пакети
  • Услуги
  • Галерия
  • Контакти
  • Поръчай от тук
  • За нас
  • Меню
    • Хапки
    • Предястия
    • Сандвичи & Плата
    • Десерти
  • Оборудване
    • За Вашата маса
    • Маси & Столове
    • Шатри
  • Пакети
  • Услуги
  • Галерия
  • Контакти
  • Поръчай от тук
    • ноември 30, 2022
    • CCC Varna
Виенски коледен пунш и празнични бисквитки – 2 лесни рецепти

Виенски коледен пунш и празнични бисквитки – 2 лесни рецепти

Определено празничният дух започва да ни завладява. Навсякъде вече има коледни украси, планираме подаръците за любимите хора, виждаме коледни шоколади и всичко е ясно – Коледа наближава!

Може би някои от вас знаят, че един от най-красивите коледни базари в Европа е във Виена, Австрия. Вдъхновени от красотата и празничния дух, които той носи, решихме в тази статия да споделим с вас 2 автентични за страната рецепти – виенски коледен пунш и коледни бисквитки във формата на полумесеци.

В зимния сезон нищо не може да замени аромата на горещ коледен пунш с карамфил, канела и ром, а с традиционните виенски бисквитки – просто няма да имате равни в кухнята! Сигурни сме, че всеки ще се влюби – ще можете да поднесете тези апетитни предложения на вашите гости и ще успеете да пренесете коледния дух на Виена вкъщи!

Започваме с първата рецепта за виенски коледен пунш.

Необходими продукти:

720 мл вода
3 торбички чай от червен портокал, хибискус или черен чай
1 пръчка канела
4 карамфила
1 звездовиден анасон
360 мл портокалов сок – най-добре прясно изцеден от 4-5 големи портокала
2 супени лъжици бяла или кафява захар
60 мл тъмен ром
60 мл портокалов ликьор или бренди

А сега стъпките към приготвянето на този коледен пунш.

Първо сложете водата да заври в средно голяма тенджера. Добавете пакетчета чай, канелата, карамфила и анасона. Разбъркайте, изключете котлона, покрийте тенджерата и оставете течността да къкри около 10 минути.

Следващата стъпка е да извадите пакетчетата чай от тенджерата и да добавите портокаловия сок и захарта, след това увеличете котлона отново, за да може пунша да заври още веднъж.

Добавете рома и ликьора, затоплете течността внимателно, но не позволявайте да заври, защото алкохолът ще се изпари.

Вашият коледен пунш е готов! Ако ви се иска пунша да е по-сладък, може да добавите още захар, а за декорация можете да добавите резен портокал и звездовиден анасон. Имайте предвид, че не трябва да оставяте подправките да престояват твърде дълго в пунша, защото това може да промени цвета му.

След като споделихме с вас тази изключително лесна и вкусна рецепта за виенски коледен пунш, сега е време да ви дадем и рецептата за традиционни коледни бисквитки.

Необходими продукти:

за поръсване на бисквитките:
250 гр пудра захар
1 ванилия, разполовена по дължина и нарязана

за полумесеците:
390 гр брашно
25 гр пудра захар
½ чаена лъжичка сол
130 гр обелени лешници
краве масло

Първата стъпка от приготвянето на тези традиционни бисквитки, които се съчетават чудесно с виенския коледен пунш, е да подготвите тяхната поръска. За да го направите – смесете 250 грама пудра захар с разполовената ванилия и затворете сместа в съд с капак. При възможност оставете да престои 24 часа, за да се овкуси перфектно.

Преминаваме към приготвянето на бисквитките. В кухненски робот или мощен блендер смесете брашното, пудрата захар, солта и лешниците, докато ядките станат фино смлени, за около 30 секунди.

След това добавете маслото и разбъркайте, докато се образува тесто. Ако то е ронливо, може да се наложи да го разбъркате или месите малко по-дълго.

Поставете готовото тесто върху плота и внимателно го оформете на топка, след което я притиснете с ръце, за да се получи форма, подобна на диск. Обвийте го в прозрачно фолио или хартия за печене и охладете за най-малко 2 часа и до 24 часа.

Загрейте фурната на 175 градуса и подгответе тестото, като взимате със супена лъжица от него и оформяте топчета. След това разточете всяко топче добре и прегънете крайчетата, за да оформите полумесеци. Подредете бисквитките в тава и върху хартия за печене. Печете бисквитките за около 12 до 15 минути.

След като полумесеците са готови и леко изстинали, потопете всяка бисквитка в поръската, която приготвихте по-рано, така че да е покрита от всички страни.

Ето че вече можете да се насладите на уникални бисквитки и автентичен виенски коледен пунш!

Надяваме се тази статия да ви е вдъхновила и да ви е помогнала да създадете коледен дух и уют за вас и вашето семейство!

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram, за да не пропускате още любопитни статии.

Ще си говорим тук отново съвсем скоро!

коледен пунш

  • Tags:
  • #коледенпунш,
  • #коледенпуншрецепта,
  • кетъринг

Leave a comment

Отказване на отговора

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CCC Кетъринг | Кетъринг Варна, Хапки за Кетъринг,Кетъринг Хапки
  • Последвайте ни:

Classic Catering Company | 2020 | ALL RIGHTS RESERVED | Created by Unbelievable.Digital