-
- април 20, 2022
-
- CCC Varna
Великденски десерти – 3 здравословни и лесни рецепти
Сякаш беше вчера, когато писахме статии за Коледа и Свети Валентин, а ето, че вече е време да се насладим на предстоящите великденски празници!
Не е тайна, че всички ще си похапнем козунак и яйца, но защо да не се възползваме от почивните дни и да си приготвим някои по-интересни великденски десерти?
Както вече знаете, статиите, в които ви споделяме полезни съвети, са ни любими и затова няма как да пропуснем да ви разкрием тези 3 лесни рецепти за великденски десерти. Разбира се, освен супер вкусни те са и здравословни, за да не разваляме подготовката ви за лятото!
Започваме с първата рецепта, в която ще ви покажем как да си приготвите здравословен ягодов чийзкейк в бурканче. За подготовката ще са ви нужни около 30 минути и няколко часа търпение, за да се охлади десертът.
Необходимите продукти са:
300 г гръцки йогурт
60 г захар или друг подсладител
½ ч.л. екстракт от ванилия
1 по-голямо яйце
1 ½ ч.л. царевично нишесте
За ягодовия топинг:
250 г ягоди, нарязани на кубчета
мед
допълнително йогурт за декорация
А сега, нека ви кажем как да приготвите първата рецепта от нашите предложения за великденски десерти.
Първо, загрейте фурната до 190 градуса. Добавете вода на дъното на тава, а след това поставете в нея две малки бурканчета. Водата трябва да покрие 2-3см от бурканчетата. За момент оставете всичко това настрана.
След това поставете в блендер йогурта, яйцето, захарта, есенцията ванилия и царевичното нишесте. Разбийте до получаване на еднородна смес.
Сместа от блендера разпределете по равно в двете бурканчетата, които подготвихте по-рано. Печете около 23-26 минути, докато сместа добие златист цвят.
Когато изпълните предходната стъпка, покрийте бурканчетата и ги оставете да се охладят за около 4 часа в хладилник.
През това време можете да приготвите ягодовия топинг. Ще ви е нужна малка касерола или друг по-дълбок съд за готвене, в който да поставите ягодите с малко вода. Гответе на средна температура, докато се получи сгъстен сос като не забравяте на разбърквате често.
Когато вашето домашно сладко е готово, добавете мед на вкус.
Оставете соса да изстине добре, а след това го разпределете във вече охладените бурканчета. Поднесете десерта като добавите допълнително йогурт и пресни ягодки за декорация.
Voilà! Вече имате един свеж и много вкусен великденски десерт, на който да се насладите с чаша кафе.
Следващата рецепта за десерт, който да опитате на Великден, е за кокосови гнезда.
Всичко, от което ще имате нужда, за да ги приготвите, е:
60 г кокосов тахан
40 г кленов сироп или сироп от агаве
100 г кокосови стърготини
1 щипка сол
Обикновена или кокосова сметана и шоколад за декорация
Приготвянето на този великденски десерт е много лесно! Първо, трябва да смесите кокосовите стърготини, тахана и подсладителя, който сте избрали. След това от сместа оформете малки бисквитки във формата на гнезда и притиснете леко в средата. Изпечете бисквитките за 8 минути на 160 градуса.
Изчакайте гнездата да изстинат напълно и декорирайте със сметана, като я поставите в малката вдлъбнатина, която направихте по-рано. По желание може да добавите шоколад към декорацията.
Бисквитките можете да съхранявате няколко дни в хладилник.
Директно преминаваме към следващата рецепта за великденски десерт, за да ви остане все пак време и да ги приготвите!
Великденски пиленца
Необходимите продукти, за да приготвите тези курабийки са:
1 чаша настърган и неподсладен кокосов орех или кокосови стърготини
1 с.л. брашно
½ чаша и 2 с.л. кокосово мляко
3 с.л. кленов сироп или сироп от агаве
1 ч.л. стевия
¼ ч.л. екстракт от ванилия
щипка сол
Смесете всички продукти в голяма купа и гответе на котлон, докато се получи достатъчно гъста консистенция, за да оформите топки (може да постигнете същия резултат, ако поставите сместа в микровълнова фурна и готвите около 3 минути).
Когато сместа ви е готова, започнете да вземате по една лъжица от нея, оформяйки топки и поставяйки ги в намазнена тавичка (може да използвате и лъжица за сладолед). Бисквитките трябва да се пекат около 15 минути на предварително загрята фурна до 180 градуса.
Преди да извадите топчетата от тавата, се уверете, че са изстинали напълно.
С малки парченца шоколад оформете човка, очички и крачета. Украсете топчетата така, че да изглеждат като великденски пиленца.
Това бяха всички рецепти за великденски десерти, които подготвихме за вас. Надяваме се да ги изпробвате и да ви харесат! Ще се радваме да ни споделите снимки с резултатите.
Екипът на Classic Catering Company ви пожелава здраве, благополучие и светли великденски празници!
Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram, за да не пропускате и други интересни и полезни статии като тази!
- Tags:
- кетъринг,
- кетъринг варна