CCC Кетъринг | Кетъринг Варна, Хапки за Кетъринг,Кетъринг Хапки
  • За нас
  • Меню
    • Хапки
    • Предястия
    • Сандвичи & Плата
    • Десерти
  • Оборудване
    • За Вашата маса
    • Маси & Столове
    • Шатри
  • Пакети
  • Услуги
  • Галерия
  • Контакти
  • Поръчай от тук
  • За нас
  • Меню
    • Хапки
    • Предястия
    • Сандвичи & Плата
    • Десерти
  • Оборудване
    • За Вашата маса
    • Маси & Столове
    • Шатри
  • Пакети
  • Услуги
  • Галерия
  • Контакти
  • Поръчай от тук
    • април 20, 2022
    • CCC Varna
Великденски десерти – 3 здравословни и лесни рецепти

Великденски десерти – 3 здравословни и лесни рецепти

Сякаш беше вчера, когато писахме статии за Коледа и Свети Валентин, а ето, че вече е време да се насладим на предстоящите великденски празници!

Не е тайна, че всички ще си похапнем козунак и яйца, но защо да не се възползваме от почивните дни и да си приготвим някои по-интересни великденски десерти?

Както вече знаете, статиите, в които ви споделяме полезни съвети, са ни любими и затова няма как да пропуснем да ви разкрием тези 3 лесни рецепти за великденски десерти. Разбира се, освен супер вкусни те са и здравословни, за да не разваляме подготовката ви за лятото!

Започваме с първата рецепта, в която ще ви покажем как да си приготвите здравословен ягодов чийзкейк в бурканче. За подготовката ще са ви нужни около 30 минути и няколко часа търпение, за да се охлади десертът.

Необходимите продукти са:

300 г гръцки йогурт
60 г захар или друг подсладител
½ ч.л. екстракт от ванилия
1 по-голямо яйце
1 ½ ч.л. царевично нишесте

За ягодовия топинг:

250 г ягоди, нарязани на кубчета
мед
допълнително йогурт за декорация

А сега, нека ви кажем как да приготвите първата рецепта от нашите предложения за великденски десерти.

Първо, загрейте фурната до 190 градуса. Добавете вода на дъното на тава, а след това поставете в нея две малки бурканчета. Водата трябва да покрие 2-3см от бурканчетата. За момент оставете всичко това настрана.

След това поставете в блендер йогурта, яйцето, захарта, есенцията ванилия и царевичното нишесте. Разбийте до получаване на еднородна смес.

Сместа от блендера разпределете по равно в двете бурканчетата, които подготвихте по-рано. Печете около 23-26 минути, докато сместа добие златист цвят.

Когато изпълните предходната стъпка, покрийте бурканчетата и ги оставете да се охладят за около 4 часа в хладилник.

През това време можете да приготвите ягодовия топинг. Ще ви е нужна малка касерола или друг по-дълбок съд за готвене, в който да поставите ягодите с малко вода. Гответе на средна температура, докато се получи сгъстен сос като не забравяте на разбърквате често.

Когато вашето домашно сладко е готово, добавете мед на вкус.

Оставете соса да изстине добре, а след това го разпределете във вече охладените бурканчета. Поднесете десерта като добавите допълнително йогурт и пресни ягодки за декорация.

Voilà! Вече имате един свеж и много вкусен великденски десерт, на който да се насладите с чаша кафе.

Следващата рецепта за десерт, който да опитате на Великден, е за кокосови гнезда.

Всичко, от което ще имате нужда, за да ги приготвите, е:

60 г кокосов тахан
40 г кленов сироп или сироп от агаве
100 г кокосови стърготини
1 щипка сол
Обикновена или кокосова сметана и шоколад за декорация

Приготвянето на този великденски десерт е много лесно! Първо, трябва да смесите кокосовите стърготини, тахана и подсладителя, който сте избрали. След това от сместа оформете малки бисквитки във формата на гнезда и притиснете леко в средата. Изпечете бисквитките за 8 минути на 160 градуса.

Изчакайте гнездата да изстинат напълно и декорирайте със сметана, като я поставите в малката вдлъбнатина, която направихте по-рано. По желание може да добавите шоколад към декорацията.

Бисквитките можете да съхранявате няколко дни в хладилник.

Директно преминаваме към следващата рецепта за великденски десерт, за да ви остане все пак време и да ги приготвите!

Великденски пиленца

Необходимите продукти, за да приготвите тези курабийки са:

1 чаша настърган и неподсладен кокосов орех или кокосови стърготини
1 с.л. брашно
½ чаша и 2 с.л. кокосово мляко
3 с.л. кленов сироп или сироп от агаве
1 ч.л. стевия
¼ ч.л. екстракт от ванилия
щипка сол

Смесете всички продукти в голяма купа и гответе на котлон, докато се получи достатъчно гъста консистенция, за да оформите топки (може да постигнете същия резултат, ако поставите сместа в микровълнова фурна и готвите около 3 минути).

Когато сместа ви е готова, започнете да вземате по една лъжица от нея, оформяйки топки и поставяйки ги в намазнена тавичка (може да използвате и лъжица за сладолед). Бисквитките трябва да се пекат около 15 минути на предварително загрята фурна до 180 градуса.

Преди да извадите топчетата от тавата, се уверете, че са изстинали напълно.

С малки парченца шоколад оформете човка, очички и крачета. Украсете топчетата така, че да изглеждат като великденски пиленца.

Това бяха всички рецепти за великденски десерти, които подготвихме за вас. Надяваме се да ги изпробвате и да ви харесат! Ще се радваме да ни споделите снимки с резултатите.

Екипът на Classic Catering Company ви пожелава здраве, благополучие и светли великденски празници!

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram, за да не пропускате и други интересни и полезни статии като тази!

великденски десерти

  • Tags:
  • кетъринг,
  • кетъринг варна

Leave a comment

Отказване на отговора

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CCC Кетъринг | Кетъринг Варна, Хапки за Кетъринг,Кетъринг Хапки
  • Последвайте ни:

Classic Catering Company | 2020 | ALL RIGHTS RESERVED | Created by Unbelievable.Digital