-
- януари 31, 2023
-
- CCC Varna
Веган купа – 2 рецепти
След като вече си поговорихме за различните видове ядки и техните ползи за тялото в предходната статия, решихме този път да ви споделим две рецепти на веган купа, които можете да си приготвите изключително лесно и бързо у дома.
Този вид ястия съществуват отдавна, но определено нашумяха през последни години и събират все повече фенове по цял свят. Те са перфектен начин да си приготвите суши например, но в същото време да си спестите внимателното завиване на рулцата или чуденето коя точно съставка бихте искали да включите. В купичките можете да включите всичко, което ви харесва!
В тази статия решихме да ви дадем 2 идеи, с които да си приготвите вкусна веган купа, но това не означава, че не можете да добавите риба или друго месо към тях, така че да паснат на вкуса ви.
Да не губим повече време и да започваме с първата вкусна рецепта за веган суши купа!
Лесна веган купа с тофу на тиган!
Необходими продукти за купата:
360 г сварен ориз за суши
1 краставица, нарязана на кубчета
1 авокадо
2 по-големи моркова, нарязани на тънки лентички
160 г сварено или приготвено на тиган едамаме
Соев сос
Необходими продукти за приготвянето на тофу:
1 опакова тофу
3 с.л. зехтин или олио
2 с.л. царевично нишесте
60 мл соев сос
1 – 2 с.л. сос Срирача
За да си приготвите това вкусно тофу, първо трябва да отцедите водата от пакетчето, а след това и от тофуто, като го притиснете с чаша върху подходяща кърпа за около 10 минути.
След това трябва да го нарежете на кубчета или триъгълници и да добавите към него царевичното нишесте. Разбъркайте добре и се уверете, че тофуто е изцяло покрито със сместа.
Загрейте мазнината, която сте избрали да използвате, в тиган и добавете тофуто. Пържете, докато долната страна на тофуто стане златиста и хрупкава, а след това повторете и за останалите страни.
Междувременно разбъркайте заедно соевия сос и срирачата. Когато тофуто е изпечено, добавете сместа в тигана. Намалете котлона до минимум и оставете да къкри, докато сисът се сгъсти (около 2-3 минути).
След като всички елементи от вашата веган суши купа са готови, ги подредете красиво във вашата купа и поръсете със черен и бял сусам, и соев сос!
Бон апети!
Дойде време и за втората рецепта за средиземноморска веган купа с хумус, киноа, нахут и още вкусни добавки.
За да приготвите хумуса, ще са ви необходими:
430 гр нахут от консверва
3 с.л. лимонов сок
2 с.л. сусамов тахан
1-2 скилидки чесън
сол
няколко кубчета лед
Необходими продукти за останалата част от вашата веган купа:
185 гр сварена киноа
60 гр бейби спанак
½ глава червен лук
чери домати, нарязани на кубчета
½ краставица
165 гр нахут от консерва
90 гр маслини
магданоз
зехтин
Започваме с приготвянето на хумуса. За да си направите перфектния домашен хумус, първо трябва да отцедите добре нахута от водата в консервата, а след това да го потопите в чиста вода, за да премахнете обелките от него по-лесно. Това не е задължителна стъпка, но ще ви помогне, за да постигнете гладка кремообразна текстура.
След като изпълните първата стъпка, изсипете нахута в блендер и разбъркайте добре. След това добавете лимоновия сок, тахана, скилидките чесън, солта и 2, или 3 кубчета лед и блендирайте до получаване на гладка смес.
Сервирайте готовия хумус в голяма купа, а след това добавете и останалите съставки от вашата веган купа. По желание може да декорирате с малко сирене и подправки по избор.
Ето, че вече си имате една изключително вкусна и засища салата, която е перфектна, както за самостоятелно хапване, така и за допълнение, което да поднесете на вашите гости. Сигурни сме, че им хареса!
Това бяха нашите две рецепти за веган купа. Надяваме се да сме ви вдъхновили да опитате нещо ново и рецептите да са ви допаднали!
Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram, за да не пропускате още любопитни статии от нас!
- Tags:
- #кетърингварна,
- #рецептизавеганкупа,
- кетъринг