-
- октомври 23, 2022
-
- CCC Varna
Есенни десерти – 2 лесни и вкусни рецепти
Навън вече захладнява и официално можем да заявим, че есента е тук. Това, според нас, е перфектният момент, в който да споделим с вас 2 рецепти за есенни десерти, които със сигурност ще направят лежерните следобеди през уикенда още по-приятни.
Рецептите, които сме подготвили за вас са подходящи както за поднасяне на събиране с приятели, така и за хапване през някой уютен следобед вкъщи, прекаран със семейството. Те са и перфектен избор, ако сте решили да се поглезите и да си ги хапнете, докато четете любимата си книга, тъй като се приготвят изключително лесно и бързо.
Няма да губим повече време и започваме с първата рецепта от листа ни с есенни десерти – канелено блонди.
Необходими продукти:
115 гр разтопено масло
100 гр кафява захар
1 голямо яйце
1 ч.л. екстракт от ванилия
120 гр брашно
щипка сол
5 ч.л. захар
1 ч.л. канела
За приготвянето на първия от нашите есенни десерти загрейте фурната до 180 градуса. Подгответе съд за печене с размери около 20 х 20 см и го покрийте с хартия за печене.
В купа смесете маслото и кафявата захар. След това добавете яйцето и валнията, а накрая брашното и щипката сол. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.
Разстлете получената смес в тавата върху хартията за печене, а след това смесете захарта и канелата и поръсете върху основата на десерта.
Печете сместа около 22 минути или до получаване на желания от вас цвят. Охладете десерта преди да го сервирате.
Както ви обещахме в началото, рецептите за есенни десерти, които сме подготвили за вас, се приготвят изключително лесно!
Продължаваме със следващата рецепта – канелени рулца. Ето и кои са необходимите продукти за приготвянето на втората рецепта от списъка ни с любими есенни десерти:
400 гр брашно
½ ч.л. сол
2 с.л. захар
1 ч.л. суха мая
3 с.л. олио
1 яйце
120 мл прясно мляко
120 мл вода
Необходими продукти за пълнежа на рулцата:
30 гр масло
3 с.л. кафява захар
1 ч.л. канела
1 с.л. стафиди (по желание)
Първата стъпка от приготвянето на десерта е да смесите брашното, захарта и солта и сухата мая. В отделна купа смесете яйцето, олиото и затоплените прясно мляко и вода и разбъркайте. Добавете течната смес към сместа от брашно и мая.
След това замесете меко тесто и го оставете да удвои обема си на топло, когато това се случи, можете да го замесите още веднъж, за да получите още по-пухкави рулца.
След като тестото ви е готово го разточете и разрежете на две части. Намажете с разтопеното по-рано масло и поръсете със смес от захар и канела. Ако сте решили да добавите стафиди към рецептата, тук е моментът, в който да ги добавите.
Навийте двете части на тестото на руло и ги нарежете. Намажете ги с разтопено масло и ги оставете да престоят около 30 минути. През това време загрейте фурната на 200 градуса, а след като рулцата ви са готови, ги печете за около 20 минути или до получаване на желаното от вас ниво на изпичане.
И ето, че вече можете да се насладите на домашно приготвени канелени рулца!
За да допълните есенното настроение, можете да ги поднесете с любим вкус чай или лате с тиква и подправки. Със сигурност тези рецепти за есенни десерти ще се превърнат в любимци на цялото семейство.
Ако пък ви предстои да организирате събиране с приятели и ви се иска то да е духа на есента , можете да видите нашите предложения за тематични есенни партита тук. Постарали сме се да ви предложим идеи, подходящи за всеки вкус. Независимо дали сте любители на виното, бирата или на класическия тиквен вкус, сигурни сме, че ще откриете вдъхновение за вашето парти в статията.
Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram, за да не изпускате още интересни и вдъхновяващи статии.
Ще си говорим тук отново съвсем скоро!
- Tags:
- #кетъринг #кетърингварна #