-
- септември 4, 2020
-
- CCC Varna
3 неща за кетъринга, които може би не знаете
За кетъринга може да се говори много. В тази статия ви споделяме любопитни факти , които сме научили благодарение на нашия дългогодишен опит в организирането на кетъринг във Варна и многото събития, на които сме ставали част.
Кетърингът е повече от приготвяне на храна, той е преживяване
Днес кетърингът е повече от храна и обслужване. Той е начин на изразяване и допринася за оформянето на бранд имиджа на една компания или пък за празничната атмосфера на лични събития.
Целта на кетъринга е да предложи нещо много повече от вкусна храна. Опитните професионалисти се стремят да задоволят всички сетива – зрение, слух, обоняние, допир и разбира се, вкус, като за това са нужни много професионализъм и креативност.
В кухнята на добрите кетъринг компании творят професионалисти, които са истински гастрономи. Те обръщат внимание на това как е приготвено ястието, как е сервирано, какви вкусове и аромати са съчетани, дали цветовете в чинията изглеждат добре и какво е цялостното послание, което оставя то на ценителите на хубавата храна.
Любопитно е, че още древните гърци дават определение на връзката между храната, нейното приготвяне и сетивата ни. Те обобщават тази връзка като гастрономия. В буквален превод означава закони/правила на стомаха. Терминът се е развил през последните две хилядолетия и всяко следващо поколение разширява значението, което се влага в думата гастрономия.
Кетърингът не е само за корпоративни събития
В миналото повечето събития с кетъринг във Варна бяха организирани за компании, които провеждаха конференции, бизнес срещи или работни срещи във формална среда. Днес обаче кетърингът се простира още по-надалеч и е неизменна част от много лични празници – сватби, кращенета, завършвания, юбилеи и детски рождени дни.
Кетърингът успешно се съчетава с всяко събитие и може да бъде поднесен по различен начин спрямо това какво ще е най-подходящо за конкретния случай. Препоръчваме ви да съчетаете и предложенията в своето меню така, че да подхождат на обстановката.
Вариантите за разположение на кетъринга и гостите са най-различни: стандартно сервиране на кетъринг предложения гостите, които са седнали около маси; шведска маса, за да избере всеки сам какво му се хапва; коктейл, на който се поднасят хапки, а сервитьорите обикалят гостите, предлагайки освежаващи напитки; кафе-пауза; барбекю и много други…
Съвременни тенденции в кетъринг във Варна, България и света
Тенденциите през последните години предлагат част от храната да се приготвя пред очите на гостите. Разбира се, не трябва да се пропуска и екологичният аспект – забравете за пластмасовите чинии и чаши. Ако събитието позволява, вече все повече се набляга върху стъклените чаши или приборите за многократна употреба. Много кетъринг фирми (включително и нашата) предлагат възможността за наемане на парти оборудване, което след това да бъде прибрано от компанията.
Друга тенденция е менютата да включват екзотични или тематични предложения. Така ще изненададе своите гости и ще им поднесете нещо ново за тях. Помислете и за здравословните предложения във вашето меню. Подбирането на хапките и създаването на няколко менюта, подходящи за различните вкусови изисквания на гостите ви, се превръща в задължителен момент в организацията. Това със сигурност ще ви отнеме известно време за проучване, но ще направи изключително добро впечатление на гостите. А и сега повече от всякога е важно да помислим за своето здраве.
- Tags:
- любопитно,
- факти